Därför ska du börja med tennis

Tennis en fartfylld idrott som ger en allsidig träning. Kroppen får rejäl och allsidig motion, från styrka till kondition. Tennis övar även upp den mentala styrkan och koncentrationen. Det är även en sport som är lätt att börja med.

Det räcker med att skaffa ett bra racket, racketar från Babolat är populära för sin kvalitet och sitt pris. Införskaffa bra skor och tennisbollar sen är det bara att börja spela. För att lära sig grunderna går det att vända sig till en tennisklubb i närområdet. Det finns ofta nybörjarkurser för olika åldrar som gör det lätt att komma igång.

Många fördelar med tennis

Att spela tennis är bra för hälsan. Kombinationen av konditionsträning med styrka och mental fokus har många hälsofördelar. Bland annat för du bygger upp en uthållighet och starka muskler vilket bidrar till att minska risken för hjärt-och kärlsjukdomar.

Andra fördelar är att det är mer än träning. Det är en hobby där du får nya bekantskaper. Går du med i en tennisklubb får du möjlighet att gå olika kurser. Det är även lätt att det blir en hobby för hela familjen.

Lätt att spela året om och på semestern

Tennis går att spela året om även i Sverige. Utesäsongen i Sverige varierar om du bor i södra eller norra Sverige, men det finns även inomhushallar. Det gör att det går att spela tennis året om. Tennis är även lättillgängligt utomlands. Det finns ofta möjlighet att låna tennisbanor gratis eller mot en låg kostnad.

Letar du efter en sport och hobby som kombinerar kondition och mental styrka är tennis ett perfekt alternativ. Dessutom passar det lika bra för yngre som äldre eftersom det går att anpassa nivån.